2014-10-15

Hero Image

Nya handläggare för jämställdhet på SKL

Tjänsten som jämställdhetshandläggare på SKL är nu tillsatt. Det blir två nygamla medarbetare som kommer att dela på tjänsten: Lillemor Harnell och Birgitta Andersson.

Lillemor har ansvarat för utvecklingen av utbildningen Leda och styra för hållbar jämställdhet och är projektledare för spridningen av HåJ under 2014. Hon har gedigen erfarenhet inom kvalitetsarbete och organisationsutveckling.

– Jag tar med mig lärdomar från HåJ och andra tidigare erfarenheter från arbete med verksamhetsutveckling på olika nivåer. Jag tar också med mig erfarenheter från att driva projekt på både nationell och internationell nivå, säger Lillemor Harnell.

Birgitta Andersson har under 2014 ansvarat för SKL:s medverkan på Nordiskt forum och vandringsutställningen ”Hon, hen och han”. Birgitta är socionom, kulturgeograf och genusvetare med många års erfarenhet av att arbeta med genus, jämställdhet, normkritik och jämställdhetsintegrering.

– Det faktum att vi har erfarenhet inom SKL gör att vi har goda möjligheter att påverka jämställdhetsintegrering i ordinarie uppdrag. Och det kommer ju också medlemmarna till del.

Partner Logo Partner Logo Partner Logo Partner Logo Partner Logo