2017-02-10

Hero Image

(O)medveten kommunikation – en utbildningsdag

Vi talar ofta om vikten av att kommunicera jämställt, normkritiskt och inkluderande, men vad innebär egentligen det? Är det samma sak? Nationella sekretariatet för genusforskning bjuder in dig som arbetar med kommunikation till en heldagsutbildning i Göteborg den 21 mars.

Under utbildningsdagen ställer vi oss frågor som: Vem talar jag till och vilket perspektiv är norm? Vem når jag ut till och på vilket sätt?

På programmet står bland annat:

  • Seher Yilmas, ordförande för Rättviseförmedlingen. Seher har en bakgrund som ordförande för Sveriges Elevkårer samt för Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer. Hon har även jobbat inom pr och skrivit krönikor för Nyheter24 med fokus på jämställdhet och mångfald.
  • Inti Chavez Perez, journalist och utbildad i andrologi. Inti utsågs av förra regeringen till expert i utredning Män och jämställdhet och han sitter nu som ledamot vid Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågors insynsråd.
  • Tomas ”Genusfotografen” Gunnarsson, fotograf och bloggare, som föreläser om genus i bilder och normkritisk bildanalys. Tomas har bland annat drivit databasprojektet Normkritiska underklädes- och anatomibilder samt tagit fram en bildhandbok för Gävle kommun.
  • Jämställ.nu berättar om olika verksamheters jämställdhetsarbete och tipsar om verktyg och material för jämställdhetsperspektiv på kommunikationsarbetet.

Den här sidan kommer inom kort att uppdateras med ett fullständigt program.

Kostnad: 850 kr exklusive moms. Fika och lunch ingår.

Anmälan: Anmäl dig via denna länk. Anmäl deltagande senast 10 mars, men observera att det är begränsat antal platser som kan ta slut innan dess. Anmälan är bindande.

Tid: 21 mars 2017 kl. 9.30–16.30.

Plats: Wallenbergsalen, Konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20A, Göteborg. Karta och kollektivtrafik.

Tillgänglighet: Teckenspråkstolk, hörslinga och rullstolsplats finns. Från hållplats Medicinaregatan är det en lång uppförsbacke till konferenslokalen.

Frågor? Kontakta Johanna Lindros, johanna.lindros@genus.gu.se,
tel: 031-786 93 07.

Partner Logo Partner Logo Partner Logo Partner Logo Partner Logo