2018-01-31

Hero Image

Svartsjuka är inte romantiskt – kampanj om våld i ungas nära relationer

För andra året i rad gör Dialoga – kompetenscentrum om våld i nära relationer och Länsstyrelsen Västra Götalands län en kampanj i februari för att uppmärksamma våld i ungas nära relationer. Tillsammans med Stiftelsen 1000 Möjligheter sprids kampanjen nationellt i år.

Kampanjen 2017 fick mycket positiv respons och det digitala kampanjmaterialet fick stor spridning i sociala medier. Nu är det dags igen! Under hela februari månad, med start 1 februari, uppmärksammar vi våld i ungas partnerrelationer.

Yrkesverksamma ska kunna ge ungdomar stöd
-I år startar vi kampanjen med en konferens för yrkesverksamma, för att de ska kunna ge ungdomarna stöd i frågor som handlar om våld i ungas nära relationer, berättar Helén Broo, på Dialoga, Social resursförvaltning. Vi ser att det finns ett jättestort intresse för både kampanjen och konferensen.

Kampanjen sprids med affischer och i sociala medier
Precis som förra året består kampanjen av informationsmaterial i form av affischer och foldrar som har skickats ut till en mängd verksamheter i Västra Götaland, bland annat ungdomsmottagningar, gymnasier och polisen. Även nationella myndigheter har fått utskicket. Affischen sprids också i sociala medier, som Facebook och Instagram.

-I år får kampanjen nationell spridning genom att 1000 Möjligheter deltar, säger Sophie Nilsson, Länsstyrelsen i Västra Götalands län. Övriga länsstyrelser har också visat stort intresse för att delta i och sprida kampanjen. Vår förhoppning är att ännu fler aktörer kommer att delta i kampanjen i februari nästa år, 2019.

Tid och plats för konferensen 
Tid: fredag 2 februari kl 8.30-12.30
Plats: Länsstyrelsen Västra Götalands län, Hörsalen, Stora Badhusgatan 2B, Göteborg.

Representanter från medierna är välkomma på konferensen, anmälan enligt nedan.

Kontakt
Har du frågor om kampanjen, vill du komma på konferensen och göra en intervju med föreläsare eller arrangörer? Välkommen att kontakta Helén Broo, Dialoga, Göteborgs Stad: telefon 031-367 93 38, e-post helen.broo@socialresurs.goteborg.se
eller Sophie Nilsson, Länsstyrelsen Västra Götaland: telefon 010-224 4519, e-post sophie.nilsson@lansstyrelsen.se

Ladda ner kampanjbild i powerpointformat

Partner Logo Partner Logo Partner Logo Partner Logo Partner Logo