2014-08-06

Hero Image

Skogskollo för jämställdhet i skogsbranschen

Under tre dagar i augusti arrangeras Skogskollo för flickor i Västerbotten och Västernorrland. Målet är att skapa förutsättningar för ökad jämställdhet i skogsnäringen.

– Skogskollo handlar om att väcka flickors intresse för skogen. Skogssektorn är starkt mansdominerad och det här är ett sätt att förändra branschen. Det är nödvändigt för att säkra framtida kompetens, säger Caroline Wågberg, samordnare för Skogen i skolan, Västernorrland.

Skogskollo anordnas i år för tredje året i rad och riktar sig till flickor 10-13 år. Nytt för i år är att kollot genomförs på två platser: i Burträsk, Västerbotten och i Sollefteå, Västernorrland. Under tre dagar i augusti kommer deltagarna att få prova på olika aktiviteter med skogen som tema och träffa kvinnor som jobbar med skogen på olika sätt.

– Vi försöker göra ett varierat och roligt program vilket verkligen har gått hem. Det ser vi i tidigare års utvärderingar och det höga söktrycket till årets kollo, säger Lena Jonsson, projektledare för Skogskollo.

På programmet finns allt från att köra skogsmaskin till att skapa med material från skogen och självklart att leka, grilla och umgås med nya vänner.

Tanken är att flickorna som deltar på Skogskollo ska få med sig kunskap om vilka möjligheter det finns till en fortsatt karriär och utbildning inom skogssektorn. Målet är att skapa förutsättningar för ökad jämställdhet inom skogsnäringen.

Skogskollo 2014 arrangeras av Skogstekniska klustret, Länsstyrelsen Västerbotten, Mera Skog i Västerbotten, Norra skogsägarna, Skogen i Skolan i Västerbotten och Västernorrland samt Swedbank.

Partner Logo Partner Logo Partner Logo Partner Logo Partner Logo