2017-03-24

Hero Image

Länsstyrelsen Värmland och Region Värmland bjuder in till Gen(i)us!

Den 9 maj går Gen(i)us av stapeln i Karlstad. Årets konferens blir den sjätte i följden och arrangeras av Länsstyrelsens Värmland tillsammans med Region Värmland.

Så här lyder inbjudan från arrangörerna:

Äntligen, jämställdhetskonferensen gen(i)us är tillbaka! En spännande dag på många sätt. Inte minst för att det är ett bra tillfälle att hålla upp fingret i luften och känna åt vilket håll det blåser. Vi kan konstatera att alla som jobbar för ökad jämställdhet har medvind. Intresset för gen(i)us och jämställdhetsarbete överhuvudtaget ökar.

Och det är inte så konstigt. Jämställdhet är en avgörande fråga för tillväxt och utveckling. Genom ett än mer aktivt och medvetet arbete med jämställdhet kan bland annat Värmland bli ännu mer attraktivt, och därigenom få en ökad tillväxt och större livskvalitet för alla. Dagens program är intressant för alla, även utanför Värmlands gränser.

Det vet vi. Jämställdhetens vinster är så välkända vid det här laget att det kan tyckas onödigt att upprepa dem. Statistiken ger tyvärr en annan bild. Enligt Region Värmlands och Länsstyrelsen Värmlands senaste kartläggning går utvecklingen alldeles för långsamt – Värmland står fortfarande inför stora utmaningar. Just därför är den här dagen så viktig.

Gen(i)us är en mötesplats där nya idéer och samarbeten föds. Ett andningshål där vi hämtar kraft och inspiration för att fortsätta arbeta med siktet inställt på ett mer jämställt Värmland. För i slutändan handlar det om att göra jämställdhet i praktiken – i det stora och det lilla. Varje dag.

Årets föreläsare arbetar alla för jämställdhet, jämlikhet och likabehandling. Förvisso från olika håll och på olika sätt, men alla med samma mål. Så lyssna och låt er inspireras, prata med varandra och knyt kontakter. För imorgon är det en helt vanlig vardag igen. Och då fortsätter arbetet för ett mer jämställt Värmland.

Skynda dig att boka!
Konferensen är kostnadsfri för dig som bor och verkar i Värmland, men icke avbokad anmälan debiteras med 500 kr exkl. moms. Du som bor och verkar utanför Värmland är också varmt välkommen att delta. För dig är kostnaden 500 kr exkl. moms. Antalet platser är begränsat.

Partner Logo Partner Logo Partner Logo Partner Logo Partner Logo