2014-09-04

Hero Image

Databasen Jämda åter sökbar på Jämställ.nu

Söker du information om jämställdhet? Nu är databasen Jämda tillbaka på Jämställ.nu i ny kostym!

I samband med att nya Jämställ.nu lanserades fick sig även Jämda en välbehövlig makeover. Nu har jämställdhetsdatabasen blivit mer användarvänlig. Det ska också vara lättare för dig att hitta vad du söker.

Tips på litteratur

Jämda innehåller publikationer om jämställdhet från de senaste 25 åren. Databasen är ett stöd för alla som arbetar med jämställdhetsintegrering men ger också tips på litteratur om jämställdhet i bredare mening.

En sökning i Jämda ger hänvisningar eller länkar till statistik, utredningar, rapporter, lagar, böcker, uppsatser, artiklar, avhandlingar, handlingsplaner, och flera andra typer av publikationer, varav många i fulltext.

Målgrupper

Databasen vänder sig främst till personer som arbetar med jämställdhet, till exempel praktiker och konsulter inom organisationer och myndigheter. Andra målgrupper är forskare och studenter som söker information och översikter om jämställdhetsforskning, jämställdhetsforskare och tillämpad genusforskning.

Jämda är utvecklad av Kvinnohistoriska samlingarna vid Göteborgs universitetsbibliotek i samarbete med Nationella sekretariatet för genusforskning. Du hittar till Jämda via Jämställ.nu.

Partner Logo Partner Logo Partner Logo Partner Logo Partner Logo