2016-12-08

Hero Image

Behöver du prata av dig? Mottagningen är öppen på Forum Jämställdhet!

Sveriges största jämställdhetskonferens Forum Jämställdhet närmar sig, och Jämställ.nu kommer att vara på plats med en mottagning för dig som vill ha goda råd eller bara prata av dig.

Nu är programmet för konferensen klart. Efter att bland andra Pia Sundhage och Sofia Jannok invigt Forum Jämställdhet väntar en stor mängd föreläsningar, seminarier och interaktiva verkstäder. Bland de många medverkande talarna finns Åsa Regnér, Soran Ismail, Po Tidholm och Finn Mackay.

Med goda exempel på jämställdhetsarbete, skarpa analyser och nya idéer är syftet med konferensen att besökarna ska få med sig verktyg för att skapa bättre och mer jämställda verksamheter.

Konferensen vänder sig till alla som arbetar med ledning och verksamhetsutveckling eller genomförande på alla nivåer i kommuner, landsting och myndigheter, liksom i fackförbund, företag och organisationer. Bland länkarna till höger finns utdrag ur programmet som passar dig som arbetar inom skola, arbetsmarknad eller med ledning, styrning och utveckling specifikt.

Få goda råd av experterna i Jämställ.nu:s monter

Har ni olika syn på problemet? Gör folk inte som du säger? Vill inte chefen stå bakom ojämställdhetsproblemet? Alla behöver prata av sig ibland och det är inte fel att söka professionell hjälp! På mottagningen i Jämställ.nu:s monter går det bra att titta in för både individuella samtal och parterapi med experter från portalägarna bakom Jämställ.nu.

”Gör folk inte som du säger? Vill inte chefen stå bakom ojämställdhetsproblemet?”

Jämställdhetspriset – fem bidrag i final

Svenska Jämställdhetspriset är en nationell utmärkelse som årligen delas ut till en aktör som genomfört ett exceptionellt arbete för att skapa en jämställd verksamhet. Fem bidrag har gått till final i Svenska Jämställdhetspriset. Bland finalisterna finns fyra offentliga verksamheter och ett företag, och vinnaren offentliggörs under konferensen. Efter juryns senaste sammanträde står klart att följande fem bidrag går till final: Genussmart fritidsgård – Kalmar kommun, utbildningsförvaltningen – Piteå kommun, Danske Bank, Eskilstuna kommun och Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning.

Var: Conventum kongress och konferens i Örebro

När: Kl. 10.30 den 31 januari till 1 februari 2017

Anmälan (för dig som inte deltar i JiM eller JiHU): Anmäl dig på forumjamstalldhet.se

Du som deltar i satsningarna JiM (jämställdhetsintegrering i myndigheter) eller JiHU (jämställdhetsintegrering av högskolor och universitet), kontakta sebastian.kallstrand@genus.gu.se för anmälningsinstruktioner.

 

Partner Logo Partner Logo Partner Logo Partner Logo Partner Logo