Klackarna i taket

Vi har varit på mingelbild i Expressen! Ja alltså, vi och vi – mina chefer har varit på mingelbild – men eftersom mina chefer i förlängningen är en del av mig och mina kollegor så är det vi.

Anledningen till mingelbilden är att Kunskapscentrum för Jämlik vård har vunnit ett pris. Nu höll jag på att lägga till: Igen. Fast i samma stund drabbades jag av (egentligen falsk) blygsamhet och tänkte att så kaxig kanske jag inte ska vara. Men jo, det ska jag förstås: IGEN!

Klackarna i taket! Fanfarer och applåder! Vi fick pris för att vi ”bedriver ett omfattade, strategiskt och resultatrikt arbete för att skapa en vård på lika villkor för kvinnor och män, pojkar och flickor”. De som prisade oss var denna sajt – Jämställ.nu – som för tredje året i rad delade ut pris för ”bästa jämställdhetsarbete”.

”Det som särskilt utmärker Kunskapscentrum för Jämlik vård är de faktiska resultat som uppnåtts”

Jag gillade förresten särskilt den delen av juryns motivering som sa ”Det som särskilt utmärker Kunskapscentrum för Jämlik vård är de faktiska resultat som uppnåtts”. Men nu ska den här krönikan primärt inte handla om det så åter till firandet:

Priset delades ut på arbetslivsmässan WorkingLife och efter prisutdelningen var det mingel. Och det var DÅ som mina chefer hamnade på mingelbild i Expressen.

På kontoret satte vi upprymda upp mingelbilden på anslagstavlan och firade med tårta. Kanske inte så fantasifullt men det var en osedvanligt god tårta och vår chef höll ett övertygande anförande om varför vi gör ett sådant bra jobb och alla blev ännu gladare.

Och varför vältrar jag mig nu i detta firande? Jo, för att jag tar det på största allvar. Jag påstår att det till och med är en framgångsfaktor när vi bedriver utvecklingsarbete. Kanske är det till och med extra viktigt att vi som arbetar med så stora, betydelsefulla och inte sällan tunga frågor som jämställdhet och jämlikhet ser till att vi verkligen firar våra framgångar?

Visst är tillfredsställelsen över ett uppnått resultat, att vi har bidragit till förbättringar och utveckling i sig en belöning, absolut. Men att fira framgångar bidrar till arbetsglädje och arbetsstolthet, stärker ”vi”-känslan, hjälper till att öka motivationen och förstärker känslan av ett väl utfört arbete. Firandet kan bli den där lilla extra kryddan som gör oss ännu nöjdare.

”Firandet är ett sätt att förstärka glädjen över att cellprovstagningen i de nordöstra stadsdelarna i Göteborg ökade med 42-procent efter insatsen Ta med en vän.”

Firandet är ett sätt att förstärka glädjen över att cellprovstagningen i de nordöstra stadsdelarna i Göteborg ökade med 42-procent efter insatsen Ta med en vän. Eller att kvinnor med ljumskbråck nu kommer till operation snabbare och opereras med en annan metod än män, vilket kan rädda deras liv. Eller att personalen på alla ungdomsmottagningarna i Fyrbodal gått en högskolekurs i ”Unga män och maskulinitet i förändring” för att de ska bli bättre på att möta killarnas behov. Eller att…

Så; när firade ni era framgångar sist? När vände ni er till varandra och sa ”det här gjorde vi bra”? Är det helt enkelt dags att sätta klackarna i taket?

Lena Gunnarsson
Lena Gunnarsson är utvecklingsledare vid Kunskapscentrum för Jämlik vård. Hon handleder grupper och individer i deras arbete med att göra vården mer jämlik.
Partner Logo Partner Logo Partner Logo Partner Logo Partner Logo