Tillbaka till listan

Women In Jazz Festival – Sveriges viktigaste festival

Datum: 2015-10-01 - 2015-10-03
Plats: Göteborg
Arrangör: Women in Jazz Sweden
Typ: Cultural event

Women In Jazz Festival – Sveriges viktigaste festival

Women In Jazz Festival handlar om musik, makt, normer, samtal och möten. Det handlar om dig och mig, om samhället, musikbranschen, om könsmaktsordningen och att presentera några av den moderna jazzens mest framstående namn.

Den 1-3 oktober genomförs den första svenska upplagan av Women In Jazz Festival i Göteborg. Festivalen är en mötesplats för jazzens alla mångfacetterade uttryck, från nordens lyriska harmonier till amerikansk nutida jazz, från fri improvisation till självklara standards. Women in jazz festival bjuder på ett omfattande seminarieprogram under dagtid och konserter på kvällstid.

Konsertprogrammet

Women In Jazz Festival handlar om att som publik få uppleva och lyssna till olika utryck och röster både då det gäller musiker i början av sina karriärer och i mötet mellan generationer. Det handlar om att presentera det oväntade – musik som rör sig framåt mot nya musikaliska landskap. Det är också ett tillfälle att ta del av nyskriven musik från några av jazzens allra mest intressanta namn. Festivalen är en mötesplats för jazzens alla mångfacetterade uttryck, från nordens lyriska harmonier till amerikansk nutida jazz, från fri improvisation till självklara standards.

Konsertprogrammet kvällstid äger rum på Nefertiti Jazz Club.

Köp din biljett på Nefertitis hemsida:
http://www.nefertiti.se/program/?view=2583

Nefertiti Jazz Club 1 oktober
RAW Sound Sweden, Ephemera, CultBOA / Lisa Nordström

Nefertiti Jazz Club 2 oktober
DLB – Dominique Lakin Bådal, Ellekari Sander Band, Duo Naranjo Weurlander, Nefertiti Dance Friday

Nefertiti Jazz Club 3 oktober
Jaqee, Ladies Got The Blues, BEAT


Seminarieprogrammet

Festivalens seminarieprogram skapar möjlighet för både musiker, arrangörer, bransch och musikintresserade i allmänhet att mötas och samtala kring frågor som rör förutsättningarna i musikbranschen utifrån såväl genus- som konstnärliga perspektiv. Det handlar om villkoren för musikskaparna, om arrangörernas situation, om samtalet kring musik där festivalen vill utmana och debattera kvalitetsbegrepp, maktstrukturer och traditioner. Seminarieprogrammet äger rum på Auktionsverkets Kulturarena, Högskolan för Scen och Musik och Kultur i Väst och bjuder även på ett antal kortare musikinslag. Det är fri entré till seminarieprogrammet, men du måste registrera dig i förväg. Observera att vissa seminarier hålls på engelska.

Till registrering →

1 oktober kl 09:00-17:00
Auktionsverkets Kulturarena, Tredje Långgatan 9, Göteborg
Bilden av musikern – Om text och bild som vidmakthållande eller förändrande medel?

Medverkar gör Red Hot Mamas, Linus Johansson – Ta det som en man! Om kvinnors roller och förutsättningar inom jazzens, popens och rockens musikscener, Tomas Gunnarsson – Alla är genusfotografer, Lisen Rylander Löve, Maria Edström – Så skapas förändring. Exempel från mediebranschen som gör skillnad, Judy Chaikin – The Girls in the Band.

2 oktober kl 09:00-17:00
Högskolan för Scen och Musik, Fågelsången 1, Göteborg
Från musiker till myndighet – tillsammans för förändring.

Medverkar gör bl.a. Martina Almqvist & Theresa Indebetau, Kulturrådet, Musikverket och Konstnärsnämnden – Hur hanteras jämställdhetsuppdraget?, Svenska Filminstitutet – Kvalitet eller breddad representation – måste man välja?, RAW Sound Sweden, Anna Wahl – Genus och organisation – kunskap för ökad jämställdhet, Margareta Evmark

3 oktober kl 09:30-17:00
Kultur i Väst, Rosenlundsgatan 4, Göteborg
Arrangera jämställt

Medverkar gör bl.a. Jazz Är Farligt, Riksförbundet Svensk Jazz – Europe Jazz Balance – ett enkelt verktyg för en mer jämställd och inkluderande jazzscen, Naoko Sakata, Heather Maitland, Allt är Möjligt.

Anmälan till seminarieprogrammet är bindande och du måste avanmäla dig vid förhinder genom att maila till info@womeninjazzsweden.se