Tillbaka till listan

Verksamhetsutvecklare, Utvecklingsenhet IFO

Datum: 2015-10-31
Plats: Borås
Typ: -

Verksamhetsutvecklare, Utvecklingsenhet IFO

Inom Stadsdelsförvaltningen Väster är vi omkring 2 000 medarbetare som bl.a. ansvarar för förskola, grundskola, förebyggande verksamhet, fritid, kultur, kost- och lokalvård, äldreomsorg samt individ- och familjeomsorg (IFO). Stadsdelsförvaltningen Väster har ett särskilt ansvar för IFO:s kommungemensamma insatser för barn och familjer och ett kommunövergripande ansvar för Borås Stads arbete mot mäns våld mot kvinnor.

Arbetsplats: Stadsdelsförvaltning Väster.

Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 2015-12-01 eller enligt överenskommelse.
Stadsdelsförvaltning Väster söker verksamhetsutvecklare.

Arbetsuppgifter: I uppdraget ingår övergripande samordning och strategisk utveckling av stadens processer i frågor som rör våld i nära relationer och våldspreventiva insatser. Ett prioriterat uppdrag kommer vara att arbeta med verksamhetsstöd utifrån definierade insatser inom området mäns våld mot kvinnor i länsstrategin för jämställdhetsintegrering, 'Jämställt Västra Götaland', som Borås Stad anslutit sig till. Som verksamhetsutvecklare är du också strategisk partner och kunskapsstöd till IFO-verksamhetens chefer och arbetar konsultativt på uppdrag av områdeschef. Tillsammans med kollegorna inom Utvecklingsenheten bidrar du även till
IFO-verksamhetens utveckling genom att identifiera strategiska utvecklingsområden inom angränsande områden i det sociala arbetet.

Kvalifikationer: För att bli lyckosam i rollen har du en akademisk utbildning inom samhällsvetenskap eller pedagogik, gärna med genusvetenskaplig inriktning. Du bör ha tidigare erfarenheter av arbete med strategisk utveckling, projektledning eller verksamhetsutveckling. Meriterande är erfarenheter inom socialt arbete, av arbete inom politiskt styrd organisation och erfarenhet av arbete jämställdhetsfrågor. Specifikt meriterande är erfarenhet av arbete inom kompetensområdet mäns våld mot kvinnor.

Som person tror vi att du är kommunikativ, kreativ, engagerad och orädd men också strukturerad och målinriktad. Du kan samarbeta och arbeta självständigt, har en god analytisk förmåga och en stark drivkraft.