Tillbaka till listan

Utbildning för kursledare i mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer - Skövde

Datum: 2019-05-29
Tid: 09:00-16:00
Plats: Skövde
Arrangör: Länsstyrelsen Västra Götaland
Typ: Course

Utbildning för kursledare i mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer - Skövde

Utbildningen fokuserar på att ge stöd till deltagarna att utbilda med hjälp av gruppspåret i webbkursen ”Mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer” som tagits fram av Nationellt centrum för kvinnofrid, Socialstyrelsen och länsstyrelserna. Deltagarna får också pedagogiskt stöd att utbilda generellt.

Utbildningen innehåller en genomgång av gruppspåret i webbkursen ”Mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer” och praktiska övningar. Innan kursstart ska deltagarna ha genomgått webbkursen om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer.

MÅLGRUPP: Utbildningen riktar sig till yrkesverksamma i kommunal verksamhet, socialtjänst, ungdomsmottagning, vård och omsorg, skola, fritid samt idéburen sektor.

Deltagarna ska ha grundläggande kunskaper om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer samt ha ett uppdrag att utbilda eller att planera att börja utbilda inom området.

ANMÄLAN: Antalet platser är begränsat och länsstyrelsen förbehåller sig rätten att fördela platserna.

Du som fått en plats på utbildningen bör, om du har möjlighet, ta med en bärbar dator. Har du inte tillgång till egen dator så ange det i länken för anmälan.

Länsstyrelsen bjuder på vegetarisk lunch. Uppge om du önskar vegansk kost eller har någon matallergi samt om du är i behov av tekniska hjälpmedel.

FRÅGOR: om utbildningen kontakta anders.o.sandberg@lansstyrelsen.se

VAR: Scandic Hotell Billingen, Trädgårdsgatan 10, Skövde

KOSTNAD: Kostnadsfritt

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 17 maj 2019