Tillbaka till listan

Utbildare och metodutvecklare sökes till "Män för jämställdhet"

Datum: 2016-02-26
Plats: Stockholm
Typ: GenderJob

Utbildare och metodutvecklare sökes till "Män för jämställdhet"

Under 2015-2017 driver vi Arvsfondsprojektet En kommun fri från våld. Tillsammans med ett flertal pilot- och referenskommuner utvecklar och pilottestar vi en modell för systematisk våldsprevention med barn och unga i en hel kommun. Vi arbetar med breda kunskapshöjande insatser, strategiskt utvecklingsarbete och stöd till befintliga verksamheter såväl som med implementering av specifika våldsförebyggande program för barn och unga i skolan.

Vi söker nu en utbildare och metodutvecklare som kan förstärka vårt våldspreventiva team. Du kommer arbeta med att planera och genomföra utbildningar, handleda personalgrupper och utgöra processtöd gentemot kommuner och andra verksamheter som vill utveckla ett våldsförebyggande arbete med genusperspektiv. På sikt ingår även att kunna utbilda, handleda och utgöra implementeringsstöd till skolor vid införandet av det våldsförebyggande programmet Mentorer i våldsprevention (MVP).

Tillsammans med befintligt projektteam kommer du även vara del av ett kontinuerligt metodutvecklingsarbete där vi tar fram verktyg, kunskap och arbetssätt för att utveckla våldspreventivt arbete med barn och unga utifrån en hela-systemet-ansats.

I tjänsten är resor vanligt förekommande och även administrativa uppgifter ingår. Tjänsten är placerad på Män för jämställdhets kansli i Stockholm.

Kvalifikationer
•Samhällsvetenskaplig utbildning med genusvetenskaplig inriktning, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
•Kunskap om mäns våld och våldsprevention
•Kunskaper om genus och jämställdhet, specifikt meriterande är kritiska perspektiv på maskulinitetsnormer
•Erfarenhet av att arbeta med våld
•Erfarenhet av att utbilda och processleda

Meriterande
•Erfarenhet av strukturerat förändringsarbete inom offentlig sektor
•Erfarenhet av implementeringsprocesser
•Erfarenhet av arbete med barn och unga
•Erfarenhet av att handleda personalgrupper
•Erfarenhet av att arbeta med programmet Mentorer i våldsprevention (MVP)
•Kunskap om normkritik och intersektionalitet

Vi söker dig som är pedagogisk och duktig på leda processer utifrån deltagarnas förutsättningar. Du är en inlyssnande och flexibel person som gillar att möta människor och varierande målgrupper. Du är samtidigt strukturerad och har förmåga att planera och dokumentera ditt arbete. Du har en vilja till självreflektion och god samarbetsförmåga. Du stimuleras av att vara delaktig i ett utvecklande förändringsarbete inom området genus, våld och maskulinitet.

På Män för Jämställdhet arbetar människor av olika kön och vi ser mångfald som en styrka. Du kommer att ingå i ett befintligt team och arbeta nära verksamhetsansvarig chef.

Tillträde snarast.

Projektanställning till och med 2017-12-31. Heltid, 100 procent.

Sista ansökningsdag 2016-02-26.

Då Män för jämställdhet vill eftersträva en rekrytering fri från diskriminering kommer ansökan i ett första steg bestå av ett frågeformulär. Du kommer där i fritext få besvara sex stycken frågor som relaterar till tjänstens kompetensprofil. Svaren kommer att frikopplas från dina personliga kontaktuppgifter. Efter anonymisering kommer alla sökandes svar poängsättas och utifrån detta gör vi ett urval av kandidater. Först då tittar vi på ditt anonymiserade CV och därefter kallas ett antal kandidater till en kompetensbaserad och strukturerad intervju.

Ansök genom att besvara frågeformuläret och följa instruktionerna här: https://sv.surveymonkey.com/r/MfJannons

Frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen besvaras Sofie Kindahl, projektsamordnare En kommun fri från våld, på sofie.kindahl@mfj.se eller 0737-69 91 70. Välkommen med din ansökan!