Tillbaka till listan

Temadag: Räkna med jämställdhet

Datum: 2015-12-09
Tid: 09:00-16:00
Plats: Umeå
Typ: Seminar

Temadag: Räkna med jämställdhet

Länsstyrelsen Västerbotten hälsar välkommen till en temadag om jämställdhet och ekonomi. Dagen kommer att uppmärksamma hur våldspreventivt arbete är samhällsekonomiskt lönsamt samt lyfta området genderbudgetering.
Ni kommer att få ta del av konkreta exempel på de samhällskostnader mäns våld medför i relation till kostnader för sociala investeringar samt av metoder för våldspreventivt arbete.

Under temadagen kommer även en introduktion till genderbudgetering i ett brett perspektiv att ges i syfte att skapa förståelse för metoden och för hur en budget kan användas för att skapa förändring. Konkreta exempel kommer att presenteras för att inspirera er att omsätta dessa i er egen organisation.

Målgrupp är politiker, beslutsfattare och verkställare inom kommun och landsting, statliga organisationer samt idéburen sektor i Västerbottens län.

Datum: onsdagen den 9 december

Tid: 09.00–16.00 (registrering och morgonfika 09.00)

Plats: Umeå Folkets hus, lokalen Grim

Föreläsare:
Catharina Schmitz, VD för Indevelop, arbetar internationellt med genusperspektiv i verksamhetsutveckling inom svenskt och internationellt utvecklingsarbete.
Ingvar Nilsson är nationalekonom och har mångårig erfaren-het inom området socioekonomiska kalkyler.

Anmälan och frågor
Anmäler dig gör du senast den 25 november via länk nedan.

Temadagen är kostnadsfri och vi bjuder på fika (lunch på egen hand). Om du har anmält dig men uteblir utan avanmälan faktureras 150 kronor. Antalet platser är begränsade och först till kvarn gäller.

Om du har frågor eller synpunkter kontakta Sara Moberg, jämställdhetshandläggare, 010-225 43 25, sara.moberg@lansstyrelsen.se