Tillbaka till listan

Social innovation – för en mer genusinkluderande framtid?

Datum: 2015-11-19
Tid: 15:00-17:00
Plats: Unionen, Olof Palmes gata 17, Stockholm
Arrangör: Entrepreneurship and Small Business Research Institute
Typ: Lecture

Social innovation – för en mer genusinkluderande framtid?

Välkommen att lyssna till, och diskutera med, två av Sveriges mest erfarna experter inom området. Malin Lindberg är docent i genus och teknik vid Luleå tekniska universitet, och Pernilla Alexandersson är vd, grundare och jämställdhetsexpert på Add Gender AB.

Malin Lindberg kommer först att presentera aktuell forskning om genusinkluderande social innovation. Hon definierar sociala innovationer som nya varor/tjänster/arbetssätt som är sociala i sina medel och/eller mål. Under föreläsningen diskuterar hon hur de kan öppna för ett mer inkluderande förhållningssätt gentemot olika typer av innovationer, aktörer och branscher. Hon uppmärksammar hur både politiken och forskningen kring innovationer har gjort en omsvängning de senaste åren: Från starkt teknikfokus till ökat fokus på samhällsutmaningar och innovationer för social förändring.

Företagaren Pernilla Alexandersson bidrar sedan med praktisk inspiration från Add Gender. Företaget har på ett socialt och innovativt sätt gjort business av genusvetenskaplig kompetens. Och det i ett av världens mest jämställda länder.