Tillbaka till listan

Sakkunnig i jämställdhet - Länsstyrelsen västernorrland

Datum: 2015-11-24
Typ: GenderJob

Sakkunnig i jämställdhet - Länsstyrelsen västernorrland

Arbetsplatsbeskrivning

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Hos oss finns möjlighet till intressanta och utmanande arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta och där du som medarbetare har möjlighet till utveckling. Vi har dessutom flera förmåner som vi erbjuder våra medarbetare. Vi finns i Härnösand och är cirka 230 medarbetare som arbetar för en hållbar utveckling i länet.
Länsstyrelsen är regionalt utvecklingsansvarig i Västernorrland. Vi initierar, samordnar och driver insatser för regional utveckling och tillväxt i länet för att stärka länets konkurrenskraft och attraktivitet. Enheten för Regional utveckling ansvarar för att samordna länets strategiska infrastrukturplanering och genomförandet av den regionala utvecklingsstrategin. Inom enhetens ansvarsområde ligger även samordningen av länets kompetensförsörjnings-, integrations- och jämställdhetsfrågor samt frågor kring betaltjänster, bredband, internationella frågor och analysverksamhet.

Arbetsbeskrivning


Länsstyrelsen ansvarar för att samordna och stödja arbetet med jämställdhetsintegrering i länet. Det innebär, i förlängningen, att utifrån regionala förutsättningar förverkliga de nationella jämställdhetspolitiska målen. Som särskilt sakkunnig i jämställdhet analyserar du de jämställdhetspolitiska målen och konkretiserar dessa i lokala och regionala aktiviteter. Inte minst gäller det att förstärka arbetet med jämställdhet och regional tillväxt.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ingå i nationella nätverk och arbeta med det strategiska arbetet nationellt, driva regionala processer inklusive utveckla metoder och genomföra aktiviteter kopplat till jämställdhetsområdet. I arbetsuppgifterna ingår att hålla i och delta i nätverk och arbetsgrupper internt och externt och gemensamt med övriga medarbetare på länsstyrelsen arbeta för att nå de fyra jämställdhetspolitiska målen på ett samordnat sätt internt och externt

I arbetet ingår också omvärldsbevakning inom jämställdhetsområdet och sprida kunskap inom politikområdet internt och externt, agera stöd i det interna handläggningsarbetet samt ansvara för genomförande och årlig revidering av den regionala handlingsplanen för jämställdhetsintegrering.


Kvalifikationer


Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning som matchar arbetets inriktning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du har goda kunskaper inom jämställdhetsområdet. Du ska ha minst några års arbetslivserfarenhet med erfarenhet av att driva processer och samordna nätverk, gärna inom området jämställdhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete, gärna i projektform. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att arbeta med och förädla statistiskt underlag.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du initiativtagande och har en god samarbetsförmåga. Du är tydlig, resultatinriktad och tycker om att arbeta mot uppsatta mål. Vidare är du strukturerad och har en analytisk förmåga. Du har en god kommunikationsförmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Körkort är ett krav.


Anställningens omfattning


Anställningsform: Tillsvidareanställning


Omfattning: Heltid


Anställningen är tillsvidare med omgående tillträde eller enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas.

Ansökan


Ansök senast: 2015-11-24
Här: https://www.aditrorecruit.com/Public/Login/Applicant.aspx?ReturnUrl=%252fApplicant%252fApply.aspx%253fguidAssignment%253d68524340-6708-4b3b-ba5d-b273f1c11d2c%2526frameablegui%253d