Tillbaka till listan

Redaktör & kommunikatör

Datum: 2018-04-15
Plats: Linköping eller Stockholm
Arrangör: Olika Förlag
Typ: GenderJob

Redaktör & kommunikatör

Därutöver ser vi gärna att du har ett intresse för bokbranschen och kan sammanfatta trender i omvärlden och har koll på hur bokbranschen ser ut och utvecklas.
Du ska kunna hålla i manusmöten och hitta guldkornen som vi sedan ger ut.
Du får löpande ansvar att ta emot manus som kommer in, och framför allt att ge förslag på och rekrytera författare och illustratörer vi vill jobba med. Där vill vi att du är drivande och idérik och bygger utifrån Olikas vision. .
Du kommer också att ansvara för att löpande lägga upp vissa texter på vår hemsida, och att skriva katalogtexter, både mer faktaorienterade texter och mer säljmässiga texter. Även annan form av administration knutet utgivningen kan förekomma.
Vi vill också att du är med och idear hur böckerna ska marknadsföras och säljas och nå sina läsare. Då bokvärlden kommer att bli mer och mer digital är det är stort plus om du är intresserad av just det. Alltifrån sociala plattformar till digitalisering av berättelser.
Då vi är ett litet företag kommer innebär tjänsten också vissa administrativa uppgifter, så det är bra om du är van vid att hugga in där det behövs.