Tillbaka till listan

Rättviseförmedlingen söker senior projektledare

Datum: 2016-03-30
Plats: Stockholm
Typ: GenderJob

Rättviseförmedlingen söker senior projektledare

Rättviseförmedlingen söker nu en rutinerad projektledare som kan ta en nyckelroll i vår verksamhet. En senior person som kan hjälpa oss väcka opinion, sprida kunskap och tillsammans med över 100 000 rättviseförmedlarna konkret förändra samhället.

Vi tror att du redan väl känner till Rättviseförmedlingens verksamhet och att du – precis som resterande team – brinner för mångfald och jämställdhet. Vi tror att du har minst 3 års erfarenhet från att självständigt lägga upp och genomföra projekt antingen på en redaktion, inom PR/reklam eller annan motsvarande roll (exempelvis som teamledare, producent, projektledare, redaktör eller reporter med eget bevakningsområde).

Exempel på arbetsuppgifter:
• Utveckla och driva Rättviseförmedlingens projekt
• Vara drivande i arbetet med att ta fram strategier, budskap och aktiviteter för genomslag i både traditionella och sociala medier
• Bistå ordförande i det opinionsbildande arbetet
• Föreläsa och utbilda i frågor kring representation, särskilt gentemot media
• Vara delaktig i att finansiera Rättviseförmedlingens verksamhet exempelvis genom att initiera samarbeten och skriva projektansökningar

Vi söker dig som:
– Är en driven projektledare som ser möjligheter till verksamhetsutveckling
– Har stor insyn i den feministiska och antirasistiska debatten
– Har erfarenhet av strategiskt arbete med sociala medier
– Har erfarenhet av att skriva målgruppsanpassade texter
– Trivs med att prata inför folk, t ex föreläsa eller sitta i paneler

Det är meriterande om du dessutom…
– Har relevant utbildning (akademisk eller annan utbildning inom exempelvis media eller projektledning)
– Har erfarenhet av att vara arbetsledare i en redaktionell miljö
– Har erfarenhet av opinionsbildning och/eller PR
– Har erfarenhet av att föreläsa eller vara talesperson
– Har erfarenhet av att initiera och driva samarbetsprojekt

Vad vi erbjuder dig:
Tack vare enorm glöd, hårt arbete och strategiska val har Rättviseförmedlingen under sina drygt sex verksamma år blivit en relevant och positiv röst i debatten. Vi består av över 100 000 personer som via sociala medier gör konkret skillnad och vill fortsätta göra det.

Som projektledare kommer du att vara med och utveckla dialogen med ett fint och viktigt nätverk, och ditt dagliga jobb kommer handla om att tillvarata deras engagemang på bästa sätt.

Du kommer att vara med och bygga och vidareutveckla Rättviseförmedlingens verksamhet och på så sätt bidra till samhällsförändring. Vi hoppas och tror att detta kommer vara det roligaste och mest tillfredställande uppdrag du någonsin haft.

Tjänsten är en heltid, tillsvidareanställning efter sex månaders provanställning. Intervjuer sker på Rättviseförmedlingens kansli i Stockholm under vecka 15. Eftersom vi just nu är mest kvinnor på vår arbetsplats, vill vi särskilt uppmuntra andra att söka.
Tillträde: snarast möjligt, senast 1 september.
Sista ansökningsdag är den 30 mars.

Läs mer och ansök här: https://www.recruto.se/apps/ads/view/id/6843-rattviseformedlingen-rattviseformedlingen-soker-senior-projektledare