Tillbaka till listan

PREMIÄR: People Respect Me Now - en pjäs av Paula Stenström Öhman

Datum: 2017-05-19 - 2017-05-20
Plats: Stockholm
Arrangör: Kulturhuset Stadsteatern Stockholm
Typ: Cultural event

PREMIÄR: People Respect Me Now - en pjäs av Paula Stenström Öhman

Ingen hade sett några signaler. Ett haltande samhällsnät av socialarbetare, lärare, föräldrar, jurister och kuratorer försöker förstå det fruktansvärda som har hänt.

Den älskade musikläraren, fotbollsfarsan, hårdaste killen i klassen och skolans outsider spelar huvudrollerna i en vardagsthriller om män och killar som använder våld.

Efter att ha gått till grunden med offrets berättelse i föreställningarna Materia – Jag är inte Linda Lovelace och Hon finns inte med på fotografiet undersöker Lumor här förövarens inre och yttre värld. People Respect Me Now producerades i samarbete med Turteatern, där den hade urpremiär våren 2015. Manuset baseras bland annat på intervjuer med kriminologer, terapeuter och socialarbetare som arbetar med manliga våldsförövare.

I den nyskrivna pjäsen People Respect Me Now får publiken lägga pusslet om vad som hände eller inte hände, vem som bär ansvaret, vem som går fri och vad som kanske kommer att hända …

Föreställningen turnerade runt Sverige under 2016 och utsågs till bästa svenska nyskrivna pjäs av internationella Teaterunionen 2016/17

Pjäsen har översatts till ryska, engelska och tyska samt spelats i Tyskland och som iscensatt läsning i Ryssland, på Färöarna, Norge och Danmark.