Tillbaka till listan

Praktikplats hos Fredrika Bremer Förbundet

Datum: 2015-11-10
Plats: Stockholm
Arrangör: Fredrika Bremer Förbundet
Typ: GenderJob

Praktikplats hos Fredrika Bremer Förbundet

Är du Fredrika Bremer Förbundets nya kommunikationspraktikant?

Är du en fena på kommunikation? Studerar du kommunikation eller medievetenskap? Vill du vara med och växla upp den externa kommunikationen hos en ideell förening? Sök då praktik hos oss till våren!

Fredrika Bremer Förbundet söker en praktikant till våren, med placering på kansliet i Stockholm. Som praktikant hos oss medverkar du i vårt kommunikationsarbete, den löpande verksamheten och är delaktig i organisationens projekt.

Fredrika Bremer Förbundet är en ideell förening som arbetar för ett jämställt samhälle där kvinnor och män lever i ett kompanjonskap. Fler kvinnor där makten finns. Fler män där barnen finns. Jämställda löner. Det är FBF:s recept för ett jämställt samhälle!

Praktiken kommer fokusera på kommunikationsarbete och opinionsbildning varför vi till vårterminen söker dig som är en fena på kommunikation, digital PR och sociala medier. Vi finns på flertalet kommunikationsplattformar, däribland hemsida, Mynewsdesk, Twitter, Facebook och Instagram. Här vill vi att du som praktikant hjälper oss att vässa vår strategiska kommunikation. Praktiktjänstgöringen är varierande och innefattar även medlemskontakt och hantering av medlemsregister, arbete med våra stiftelser och att driva projekt och uppgifter som rör vårt medlemskap i Sveriges Kvinnolobby.

Kvalifikationer:
· Intresse för kvinnors mänskliga rättigheter
· Kunskap om genusfrågor
· Kan uttrycka dig väl i tal och skrift
· Kunskap i kommunikation, webb och sociala medier
· Erfarenhet av föreningsliv/ideell verksamhet är önskvärt

Praktiken är oavlönad och bör vara en del av din utbildning. Välkommen med din ansökan och CV till kansli@fredrikabremer.se senast den 10 november.

För mer information kontakta
Kansliet: kansli@fredrikabremer.se eller 0732 55 44 00 eller
Louise Lindfors, ordförande: louiselindfors@gmail.com eller 0739 41 79 76