Tillbaka till listan

Nordiska ministerrådet söker praktikanter

Datum: 2017-04-24
Plats: Köpenhamn
Arrangör: Nordisk ministerråd
Typ: GenderJob

Nordiska ministerrådet söker praktikanter

Vi söker dig som påbörjat din magisterutbilning eller håller på att avsluta dina akademiska studier och välkomnar sökande från alla de nordiska länderna, Färöarna, Grönland och Åland. Sökanden ska vara inskriven som student vid en läroanstalt.

Arbetsspråket i Nordiska ministerrådets sekretariat är danska, svenska och norska (både skrift och tal) och därför ska du behärska minst ett av dessa språk och även engelska.

Arbetet förutsätter viss kunskap/erfarenhet i jämställdhets- och/eller barn- och ungdomspolitiska frågor och vi värdesätter ditt intresse för dessa frågor högt.

Du ska vara väl förtrogen med Word, Excel, Power Point. Då du till stor del kommer arbeta med rapportering och med att ta fram textunderlag är det viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i skrift och kunna förmedla komplicerade omständigheter på ett enkelt och tydligt sätt.

Du förväntas kunna arbeta självständigt, med handledning av de ansvariga rådgivarna för jämställdhet respektive barn- och ungdomsfrågor. Vi förväntar oss att du är ansvarsfull och att du kan arbeta strukturerat och lösningsorienterat. Det är också viktigt att tycker om att jobba i ett team samt att du är flexibel och serviceinriktad. Har du erfarenhet av regionalt/internationellt arbete så är det också en fördel.

Arbetsuppgifter:
- Bistå i arbetet med att sammanställa Nordiska ministerrådets årliga jämställdhetsredogörelse
- Sammanställa NORDBUK:s årsrapport för barn- och ungdomssektorn
- Bistå i arbetet med att ta fram rapporter, mötesmaterial samt enklare kartläggningar
- Ad-hoc-uppgifter, däribland arkivering, webbuppdateringar, eventplanering m.m.

VARAKTIGHET
Praktikanten söks för perioden 15 augusti (eller enligt överenskommelse) till 15 december 2017.