Tillbaka till listan

Konferensansvarig projektmedarbetare

Datum: 2018-02-18
Plats: Stockholm
Arrangör: Sveriges kvinnolobby
Typ: GenderJob

Konferensansvarig projektmedarbetare

Rekrytering sker löpande, välkommen med din ansökan senast den 18 februari.

Drömmer du om ett jämställt samhälle och brinner för att driva feministiska frågor? Är du dessutom en driven och självgående person som har förmågan att agera och ta beslut i en händelserik miljö med högt tempo? Tycker du både om ordning och reda och samtidigt har massa bra idéer som du vill förverkliga? Ja, då låter det som du ska söka tjänsten!

Tjänsten är uppdelad på två olika projekt med olika roller. Under den första tiden kommer du att arbeta i ett projekt för att öka valdeltagandet inom gruppen utrikesfödda kvinnor inför riksdags-, landstings- och kommunalvalet i september 2018. Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara att driva opinion, arbeta med kommunikation och nå ut till kvinnor som ligger i riskzonen för att inte rösta och vara med och göra deras röster hörda.

I det andra skedet ska du driva Sveriges största, årliga jämställdhetskonferens med fokus på jämställdhet och jämställdhetsintegrering – Forum Jämställdhet. Konferensen riktar sig till politiker, chefer och experter i offentlig och privat sektor. Syftet med konferensen är att få fler organisationer att arbeta jämställdhetsintegrerat och att fördjupa och utveckla det arbete som redan görs, men även att höja statusen på jämställdhet som politik- och kompetensområde. Du kommer att projektleda arbetet inför, och tillsammans med övriga medarbetare på Sveriges Kvinnolobbys kansli genomföra konferensen.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att utforma programinnehåll, arbeta strategiskt och operativt med kommunikation och marknadsföring av konferensen, samverka med andra organisationer, ha kontakt med värdstad och konferensanläggning med mera.

Vi söker dig som har en akademisk examen och har arbetat med jämställdhetsintegrering eller på andra sätt med jämställdhetsfrågor. Du bör också ha arbetat i en opinionsbildande verksamhet eller ha erfarenhet av kommunikations- och kampanjarbete.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda stora evenemang/möten. Det är också meriterande om du har kunskaper i och kan hantera enklare layout, videoredigering med mera.

Om tjänsten

Start enligt överenskommelse/snarast möjligt
Heltid
Visstid till och med mars 2019 med eventuell förlängning
Lön enligt överenskommelse
Om dig

Driven och självgående
God samarbetsförmåga
Lösningsorienterad
Förmåga att agera och ta beslut i ett händelserikt arbetsklimat med högt tempo
God kommunikativ förmåga
Kreativ och idérik
Organiserad och strukturerad
Erfarenhet

Akademisk examen
Erfarenhet av arbete med jämställdhetsintegrering
Erfarenhet av och/eller goda kunskaper i jämställdhetsarbete och feministisk organisering
Erfarenhet av och/eller goda kunskaper i digital kommunikation och kampanjarbete
Meriterande

Erfarenhet av att ha arrangerat större möten, konferenser eller evenemang
Erfarenhet av arbete i opinionsbildande verksamhet
Erfarenhet av layout, videoredigering och liknande
Ytterligare språkkunskaper är meriterande
Skicka CV och personligt brev till clara.berglund@sverigeskvinnolobby.se senast den 18 februari 2018, rekrytering sker löpande. Specificera i ditt personliga brev varför du söker tjänsten och beskriv hur dina erfarenheter kan bidra till tjänstens olika delar.

Om Sveriges Kvinnolobby

Sveriges Kvinnolobby är en partipolitiskt obunden och ideellt verksam paraplyorganisation för svensk kvinnorörelse. Under paraplyet finns 49 medlemsorganisationer som arbetar för att stärka kvinnors position i samhället. Sveriges Kvinnolobbys arbete vilar på feministisk grund. Vi verkar för kvinnors fulla mänskliga rättigheter i ett jämställt samhälle. All vår verksamhet utgår från FN:s Kvinnokonvention (CEDAW) och Beijing Platform for Action.