Tillbaka till listan

Jämställdhetsstrateg - visstidsanställning på två år - Sveriges Domstolar

Datum: 2016-01-07
Typ: GenderJob

Jämställdhetsstrateg - visstidsanställning på två år - Sveriges Domstolar

Arbetsuppgifter

Du ska utifrån de av riksdagen fastställda nationella målen för jämställdhetspolitiken driva, utveckla och konkretisera arbetet med jämställhetsintegrering inom Sveriges Domstolar. Du kommer att vara en nyckelperson med expertkunskap som stödjer domstolarna och Domstolsverket i arbetet med att bidra till att de jämställdhetspolitiska målen nås.

Eftersom Sveriges Domstolar befinner sig i starten av arbetet med det regeringsuppdrag om jämställdhetsintegrering som Domstolsverket fått ansvar för att driva, kommer dina arbetsuppgifter inledningsvis att bestå av att planera och strukturera arbetet med jämställdhetsintegreringen inom Sveriges Domstolar. Vidare kommer du att arbeta med kartläggning och analys av nulägessituationen samt utbildning av chefer och medarbetare för att öka kunskapen om jämställdhetsintegrering.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom genusvetenskap. Du har dokumenterat goda kunskaper om jämställdhetsintegrering samt gedigen erfarenhet av att självständigt planera och genomföra ett strukturerat, integrerat jämställdhetsarbete i en större kunskapsorganisation.

För att lyckas i arbetet måste du ha goda kunskaper om och erfarenhet av strukturerat utvecklings- och förändringsarbete med fokus på jämställdhetsfrågor. Du har erfarenhet av att ta fram metodstöd och utbildningsmaterial samt är en god pedagog.

Du är en engagerad, drivande och resultatorienterad person samtidigt som du är lyhörd, inspirerande och har mycket god förmåga att motivera andra. Det är också viktigt att du har en utpräglad vilja och förmåga att samarbeta och knyta förtroendefulla kontakter. Du har helhetssyn, arbetar systematiskt, tänker strategiskt och är handlingskraftig. Eftersom utbildningsinsatser är en väsentlig del i arbetet är det viktigt att du känner dig bekväm med att leda möten och framträda inför större grupper. Du har god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt.

Vi fäster mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse. Anställningen är en allmän visstidsanställning på två år.

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.
Ansökan

Sista ansökningsdag: 2016-01-07
Arbetsgivarens referensnummer: 1986-2015
Ansök här: http://bit.ly/1NZuIPg


Kontakt

Sven Johannisson
Enhetschef
08 - 561 66 933


Anna Kronander
SACO/Jusek
073-140 38 44


Magnus Danielsson
ST
036-15 53 63Övrigt

Placeringsort är i första hand Jönköping. Placering i Stockholm eller Göteborg kan också vara aktuell.