Tillbaka till listan

Jämställdhetsstrateg och förändringsledare

Datum: 2017-05-29
Plats: Stockholm
Arrangör: Arbetsmiljöverket
Typ: GenderJob

Jämställdhetsstrateg och förändringsledare

Arbetsmiljöverket arbetar aktivt med att jämställdhetsintegrera verksamheten. Vi söker nu en jämställdhetsstrateg som ska driva, utveckla och konkretisera detta förändringsarbete.

Dina arbetsuppgifter:
Arbetet med att jämställdhetsintegrera verksamheten har bedrivits i projekt från 2013 fram till nu då ansvaret för det fortsatta arbetet är överfört till verksamheten/linjen.

Jämställdhetsintegrering innebär att ett jämställdhetsperspektiv finns med i allt beslutsfattande, på alla nivåer – från förslag, till genomförande och utvärdering. Arbetet med jämställdhetsintegrering innebär att systematiskt synliggöra och analysera vilka konsekvenser beslut och processer får för kvinnor respektive män.

Du kommer att ta fram arbetsmetoder och förslag på styrning och implementera dem för att integrera jämställdhet. Du kommer även att planera och genomföra kompetensutvecklingsinsatser för att öka kunskapen om jämställdhet och lika villkor bland chefer och medarbetare.
I dina arbetsuppgifter ingår också att medverka som stöd i olika utvecklingsinsatser kopplat till Arbetsmiljöverkets program och projekt antingen inom jämställdhet eller förändringsledning.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har akademisk samhällsvetenskaplig utbildning med inriktning mot genusvetenskap. Du har dokumenterat goda kunskaper om jämställdhetsintegrering samt gedigen erfarenhet av att självständigt planera och genomföra ett strukturerat, integrerat jämställdhetsarbete i en större kunskapsorganisation.

För att lyckas i arbetet måste du ha goda kunskaper om och erfarenhet av strukturerat utvecklings- och förändringsarbete med fokus på jämställdhetsfrågor. Du trivs med att växla mellan operativa och strategiska frågor. Du har erfarenhet av att ta fram metodstöd och utbildningsmaterial samt är en god pedagog.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i olika digitala verktyg.