Tillbaka till listan

Handläggare inom forskningsområdet med fokus på jämställdhetsfrågor

Datum: 2015-11-30
Plats: Stockholm
Arrangör: Regeringskansliet
Typ: GenderJob

Handläggare inom forskningsområdet med fokus på jämställdhetsfrågor

- forskningspolitiska enheten, Utbildningsdepartementet

Är du samhällsintresserad med erfarenhet av jämställdhetsarbete och kännedom om det svenska forskningssystemet? Vi kan erbjuda dig ett ansvarsfullt och omväxlande arbete med många kontaktytor och möjlighet att resa.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Vi söker dig som har erfarenhet av jämställdhetsarbete inom forskning, forskarkarriär och forskarmobilitet. Inom dina ansvarsområden är du kontaktperson både internt inom Regeringskansliet och för myndigheter. Du ska också följa det horisontella jämställdhetsarbete som Socialdepartementet är ansvarigt för. Du får möjlighet att resa i tjänsten då du även deltar i arbetsgrupper inom ditt ansvarsområde, bl.a. på europeisk nivå. Du kommer också att handlägga vissa EU-frågor.

Din bakgrund och kompetens
Du har akademisk examen gärna med samhällsvetenskaplig inriktning. Har du dessutom inriktning/specialisering mot jämställdhetsfrågor är det meriterande. Du har erfarenhet av arbete med jämställdhetsfrågor, gärna från Regeringskansliet. Arbetet kräver kännedom om det svenska forskningssystemet, EU:s ramprogram för forskning och innovation och det europeiska forskningsområdet (ERA). Har du dessutom egen erfarenhet av forskning eller forskningsadministration och arbetat med internationella forskningsfrågor främst EU/ERA-frågor är det meriterande. Rollen kräver goda kunskaper i svenska och engelska.

Dina egenskaper
För att lyckas i arbetet krävs att du är kvalitetsmedveten, självgående med förmåga att driva och strukturera ditt egna arbete. Du behöver också ha lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer och nätverk samt ha god samarbetsförmåga, men också trivas med att arbeta självständigt. Då arbetstempot stundtals är högt och arbetsuppgifterna av varierande karaktär behöver du som person vara stabil och flexibel och ha en god förståelse för kraven på arbete i en politiskt styrd organisation.

Övrigt
Anställningen är ett vikariat under ett år med tillträde snarast.

Är du intresserad?

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 30 november 2015