Tillbaka till listan

Handläggare - arbeta med frågor om regeringens jämställdhetspolitik, bland annat internationellt samarbete

Datum: 2017-01-16
Plats: Stockholm
Typ: GenderJob

Handläggare - arbeta med frågor om regeringens jämställdhetspolitik, bland annat internationellt samarbete

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.

Jämställdhetsenheten arbetar med att genomföra regeringens jämställdhetspolitik. Detta omfattar såväl åtgärder inom det egna politikområdet som arbete med jämställdhetsintegrering, vilket innebär att integrera ett jämställdhetsperspektiv inom andra politikområden. Enheten söker nu en handläggare för arbete med sedvanliga handläggaruppgifter inom jämställdhetspolitiken bl. a med internationellt samarbete på området. Där ingår att medverka i arbete med att förbereda och genomföra internationella möten samt att handlägga nationella jämställdhetspolitiska frågor. Du medverkar vid framtagning av underlag, förbereder och medverkar i interna och externa möten och bereder ärenden fram till beslut, exempelvis regeringsbeslut. Arbetet sker under en fortlöpande och nära dialog med såväl departementets ledning som med andra enheter, departement, myndigheter och organisationer.

Arbetsuppgifterna är angelägna, varierande och ofta komplexa vilket ställer krav på din förmåga att kombinera expertkunskap med förståelse för helheten. Du befinner dig i händelsernas centrum och arbetar nära politiken utan att själv vara politiker. På enheten får du professionella och kunniga kollegor, både specialister och personer med bred erfarenhet. Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se.

Din bakgrund
Vi söker dig med relevant akademisk, utbildning, i första hand med samhällsvetenskaplig eller juridisk inriktning. Du har erfarenhet av handläggande eller utredande arbetsuppgifter och kunskap om eller erfarenhet av att arbeta med jämställdhetsfrågor. Särskilt meriterande är det med erfarenhet av arbete inom statlig eller kommunal verksamhet, gärna inom Regeringskansliet. Det är meriterande med erfarenhet av internationellt samarbete, liksom med erfarenhet av samordnande arbetsuppgifter.

Dina egenskaper

Vi söker dig som är analytisk, noggrann och strukturerad. Du är självgående, initiativrik och samarbetsinriktad. Du har förmåga att effektivt och självständigt hantera och prioritera i stora informationsmängder. Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du har gott omdöme. Du är flexibel och kan snabbt anpassa dig till nya situationer. Det är meriterande om du har god kommunikativ förmåga och förhandlingsförmåga. Vi kommer att lägga vikt vid dina personliga egenskaper och att du kan fungera väl i vårt arbetslag och bidra till utvecklingen inom enheten.

Övrigt

Tidsbegränsad anställning ett år. Det kan finnas möjllighet till förlängning. Tillträde snarast.

En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Anna-Karin Lindblom som är enhetschef, på 08-405 14 92 eller biträdande enhetschef Lenita Freidenvall på telefon 08-405 14 48. Du är också välkommen att kontakta personalspecialist Ann-Sofi Brandt på 08-405 52 41 (semester 31 december t.o.m. den 9 januari). Fackliga kontaktpersoner är Leif Westerlind för Saco och Karin Nilsson Kelly för ST. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 16 januari 2017.