Tillbaka till listan

Genusmedveten vikarie till förskolan Vildrosen

Datum: 2015-11-01
Plats: Göteborg
Typ: GenderJob

Genusmedveten vikarie till förskolan Vildrosen

Förskolan Vildrosen är ett föräldrakooperativ i Majorna med genus och ekologi som profilfrågor. Vildrosen har funnits i snart 10 år och här arbetar två förskollärare, två barnskötare, en kock och en resursperson med våra 17 barn i åldrarna 1-5 år.

Genusprofilen som funnits från start innebär att förskolans arbete har extra fokus på den del av läroplanen som säger att alla barn skall ha rätt att utvecklas utan att begränsas av stereotypa könsroller. Genusmedvetenheten genomsyrar alla delar av verksamheten samtidigt som den ekologiska profilen märks bland annat genom våra odlingar, vid inköp, på den mat som serveras samt det pågående arbetet med Operation giftfri förskola.

Vi söker just nu vikarie vid tre tillfällen i slutet av oktober. Och det finns goda chanser till fler timmar framöver när ordinarie personal är sjuka, lediga eller vabbar.


KVALIFIKATIONER

Vi vill att du är förskollärare, utbildad barnskötare, lärarstudent eller har lång erfarenhet av pedagogiskt arbete med barn.

Utöver pedagogisk utbildning och erfarenhet kräver arbete på Vildrosen en vilja att lära sig arbeta normkritiskt. Viss hbtq-kompetens är också ett krav.

Som vikarie är det viktigt att du har lätt att samarbeta med de andra pedagogerna och att sätta dig in i förskolans nuvarande rutiner, för att på sikt kunna få större ansvar och inflytande över verksamheten.

Vi söker dig som är mogen och både vågar ta initiativ och sätta gränser. Som pedagog befinner du dig nära barnen när de leker, lär och utforskar både utomhus och inomhus. Du ser till att alla barn får höras och synas, men också få chansen att lyssna på och se varandra.

Vildrosen arbetar aktivt med att vara en trygg plats för både vuxna och barn. Vi hoppas därför på långsiktiga relationer med våra vikarier. Du får gärna ha annan sysselsättning parallellt med ditt vikarierande hos oss då antalet timmar vid den här typen av anställningar kan variera ganska mycket under året.

Eftersom Vildrosen är en liten arbetsplats ser vi gärna att du kan och vill vikariera i både kök och barngrupp (dock inget krav).

Erfarenhet av våra profilfrågor och/eller föräldrakooperativ är meriterande. (Har du även erfarenhet av att jobba i kök hoppar vi av glädje...)


VAD VI KAN ERBJUDA DIG:

Chansen att få arbeta med kompetenta och erfarna pedagoger

Stora ljusa lokaler, vid Gröna gatans lekplats i Majorna.

Hög personaltäthet

En liten, välfungerande barngrupp.

Gratis pedagogiska måltider; ekologisk och vegetarisk frukost, lunch och mellanmål, fisk en dag i veckan, allt lagat på plats.

Möjlighet att låna arbetskläder vid utevistelse (jacka, överdragsbyxor och reflexväst)

Bra arbetstider.

Engagerade föräldrar och fantastiska barn.Skicka din ansökan så snart som möjligt till vikarie@vildrosen.nu
Innan anställning krävs uppvisande av belastningsregisterutdrag. (Har du inte redan ett beställer du själv från Rikspolisstyrelsen som har en handläggningstid på 14 dagar.)


Mångfald är styrka. Därför ser vi gärna sökande av alla kön.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2015-11-01
Ange referens: timvikarie
Eventuella frågor angående arbetet besvaras via mail.
Vi tar emot ansökan via e-post: ✉ vikarie@vildrosen.nu