Tillbaka till listan

Femdefenders Day på Pustervik

Datum: 2017-11-28
Tid: 19:00-01:00
Plats: Göteborg
Arrangör: Kvinna till Kvinna
Typ: Cultural event

Femdefenders Day på Pustervik

Kvinnor världen över möter hot, våld och trakasserier – just för att de är kvinnor. Trots det står modiga kvinnorättsförsvarare världen över upp för kvinnors rättigheter. Vi kallar dem Femdefenders – världens modigaste människor. Femdefenders Day är dagen då Kvinna till Kvinna uppmärksammar dessa hjältars viktiga arbete lite extra.

Kvällen kickar igång kl. 19 med en föreläsning av forskaren Lisen Dellenborg, fil.dr i socialantropologi, som kommer att prata om det tunga men viktiga ämnet kvinnlig omskärelse. Därefter spelar de grymma Göteborgsbanden Saidartch och Orkan och sedan fylls dansgolvet till den magiska dj:n Kiss My Ass Club:s musik.

Utöver dessa grymma liveakter finns dessutom möjlighet att testa dina kunskaper i vårt feministiska quiz, lära dig mer om Kvinna till Kvinnas arbete och köpa snygga Femdefenders-produkter. Caroline Nordlundsdottir och det populära SnippaSmycket finns också på plats med fullt med fina smycken till försäljning. Alla oavsett kön är välkomna.

Vi vet att vi är många som behöver den här kvällen just nu. #metoo-kampanjen är bland det viktigaste som hänt, men den har också rivit upp jobbiga tankar hos många av oss, både personligt och när vi tänker på vilka vidriga strukturer som finns. Det här blir en kväll när alla får känna att vi är många som kräver förändring, i Sverige och i världen, och det syskonskapets urkraft kommer kännas. Kom och känn hur patriarkatet rämnar.

Entré: 80 kr. Allt överskott går till Kvinna till Kvinnas arbete med att stödja kvinnor i krig- och konfliktdrabbade områden.