Tillbaka till listan

Expert jämställdhetsintegrering, avdelningen för ledningsstöd

Datum: 2018-01-21
Plats: Norrköping
Arrangör: kriminalvården
Typ: GenderJob

Expert jämställdhetsintegrering, avdelningen för ledningsstöd

I ditt uppdrag ansvarar du för att planera, genomföra, utveckla och följa upp Kriminalvårdens jämställdhetsplan 2015-2018 som baseras på JiM-uppdraget (jämställdhetsintegrering i myndighet). Du kommer även att arbeta med att bygga upp myndighetens Agenda 2030- arbete, bland annat tillsammans med myndighetens miljöexpert.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en akademisk examen inom företrädesvis genuskunskap, personalarbete, samhällsvetenskap eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant. Du är van att kommunicera, implementera och följa upp ett utvecklingsområde i en komplex organisation. Du har insikt i svenskt rättsväsende och erfarenhet av förändringsledning. Erfarenhet av arbete inom projekt- eller processledning samt med jämställdhetsintegrering är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet som för oss innebär att du är självgående genom att ta ansvar och driva processer framåt. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt. Du är även utåtriktad, skapar kontakter och underhåller relationer. I avgörande situationer i arbete styrs du av etik och värderingar som är väl grundade och tydliga. Du har även en förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar och du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.